Kurs i franska 2023

Vill du läsa kvalitetslitteratur samtidigt som du blir bättre på franska? Prova vår kurs och var en del av en liten grupp som läser, lyssnar, analyserar och pratar om boken Omständigheter av Annie Ernaux.

Under våren 2023 kommer vi på Hornstulls bokhandel att erbjuda en ny typ av språkkurs. Kursen utgår från en av Annie Ernauxs kortare och enklare böcker och passar bäst för dem som redan kan en del franska, men som vill bli bättre på att tala, förstå och läsa.

En viktig del av kursen är att lära sig en för många ny metod för språkinlärning som utgår från aktivt lyssnande. I kursen uppnås detta genom att lyssna på ljudboken samtidigt som du läser boken.

Kursen leds av Klara Gullström, som frilansat som tolk och översättare och som själv lärt sig språk genom bland annat podcasts. Hon kommer att leda samtalet om boken, förklara grammatik och förbereda övningar för att lära ut hur man bäst använder litteratur och aktiv lyssning för språkinlärning.

Vi har tio platser och kommer att anpassa nivån efter gruppen. Intresseanmälan görs via formuläret nedan. Välkommen!

 • Vi ses 5 gånger under våren 2023 i Hornstulls bokhandel, Bergsunds strand 32. Startdatum bestäms i dialog med deltagarna, men är förmodligen i slutet av mars.
 • Varje träff är 1,5 timme mellan klockan 18:30 och 20:00.
 • Inför träffarna ska alla, med hjälp av ljudboken, ha läst cirka 30 sidor.
 • På träffarna pratar vi om boken på både svenska och franska, lär oss användbara ord och fraser, samt går igenom ett avsnitt grammatik. 

Nivån lämpar sig bäst för dem som kan en del franska men som vill bottna mer i framför allt läsförståelse och tal.

Vi kommer att gå igenom följande grammatik:

 1. Indirekt och direkt objekt
 2. Passé composé och imperfekt
 3. Konditionalis – användning och konstruktion
 4. Användning av konjunktiv

Priset för kursen är 1 500 kronor.

Kursavgiften betalas på plats i bokhandeln eller via swish innan kursens start.

För att betala behöver du först anmäla intresse och ha ett samtal med kursledaren.

Följande ingår:

 • Streamingtjänst där du kan lyssna på ljudboken
 • Boken L’évenément på franska
 • Dryck, tilltugg och trevligt umgänge!

Klara Gullström talar franska, spanska och italienska och har till stor del lärt sig språk på egen hand. Hon har bott i Québec och Paris och spenderar regelbundet tid i Frankrike. Klara har använt sig av aktiv lyssning för att lära sig språk sedan 2007.

”Om man vill få bättre självförtroende i franska, lära sig ta del av fransk kultur på originalspråk och samtidigt umgås i en trevlig miljö – då är den här kursen perfekt.”


Anmälan